tisdag, april 07, 2009

Pecantårta med mörk- och mjökchoklad

Nu var det alldeles för länge sedan som ett inlägg publicerades, men jag har haft fullt sjå att ta hand om vårkänslorna ;) Jag har dock hunnit med att både baka tårta och bröd samt endel smaskiga rätter under denna tid då våren gjort sitt intåg. Här kommer ett litet tips!

Pecantårta med mörk- och mjökchoklad

200 gram pecan nötter
300 gram smör
250 g mörk kvalitets choklad
250 gram mjölkchoklad
6 ägg
1 msk vaniljsocker
100 gram socker
50 gram ljus muscovadosocker
3 dl grädde
2 msk philadelphia ost
1 tsk florsocker

Gör så här:
Hacka och rosta pecan nötterna. Smält 125gram och blanda med nötterna. Tryck ner i en spring form och ställ i frysen undertiden du gör resten.

Smält chokladen i vatten bad eller i mikrovågsugnen. Vispa 175 gram rumstempererat smör och muscovadosocker ”fluffigt”. Vispa äggen med sockret. Blanda de båda smetarna med den smälta chokladen och vaniljsockret. Vispa 1 ½ dl grädde och vänd ner i smeten. Häll över pecannöts botten. Ställ i frysen ett par timmar. Vispa då resten av grädden (1 ½ dl) med philadelphia osten och 1 tsk florsocker häll över kakan och ställ kallt.
Före servering garnera med frukt eller riven choklad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar