onsdag, augusti 05, 2009

Blixtsnabb Cheesecake med marsalavin

Ricottakräm:
100 g ricottaost
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
rivet skal från 1/2 apelsin

Marinad:
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 tsk kardemumma
rivet skal från 1/2 apelsin
3 msk marsalavin (se vintips)
7 dl blandade bär

Socker kaka

Gör så här:
Marinad:
Koka upp strösocker, vatten kardemumma. Låt svalna och rör i apelsinskalet och marsalavinet. Lägg bären i marinaden och låt stå en stund.

Ricottakräm
Rör ihop ricottaost, philadelphiaost, vaniljsocker, florsocker och apelsinskal.

Dela socker kakan i småbitar och varva sockerkakan med ricottakrämen och de marinerade bären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar