fredag, oktober 16, 2009

Äppel- och kardemummapaj

äpple
kardemumma
socker

Pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Toscaglasyr:
100g mandelspån
100g smör
1 dl strösocker
2 msk mjöl
2 msk mjölk


Gör så här
Smält smör i en kastrull häll ner de torra ingredienserna. Tryck ut pajdegen i en form.

Skiva äpplen blanda rikligt med kardemumma och lite socker. Lägg äpplena över pajskalet.

Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter. Låt små bubbla några minuter tills lagom tjock konsistens. Bred ut toscaglasyren och grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Servera med vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar