torsdag, oktober 01, 2009

Köttfärsrullar med gnocchi och svampsås

4 personer

Köttfärsrullar
600 g nötfärs
1 riven schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ tsk finhackad rosmarin
½ tsk rivet citronskal
1 dl crème fraiche
salt
peppar

Svampsås
150g champinjoner
1 röd chili
2 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 msk kantarellfond
½ msk viltfond
salt
peppar

Gör så här
Blanda ingredienserna till köttfärsrullarna och rulla till köttbullar. Stek så de får en fin stek yta. Lägg i en form och stek klart i 200 grader, tiden varierar beroende på storlek.
Skiva svampen och vitlöken. Hacka löken. Fräs allt lätt i olja. Häll på grädden, crème fraichen och biljongen. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar

Servera tillsammans med Gnocchi se grundrecept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar