måndag, september 21, 2009

Päronglass på yoghurt med ingefära

4 portioner
500 g päron
4 dl vatten
3 dl socker
3 msk citron juice
1 msk riven ingefära
2 msk vit sirap
1 msk riven ingefära
2 dl turkisk yoghurt


Tillbehör
päron
hackade nötter
torkade frukter

Gör så här
Blanda vatten, socker, citrinjuice och ingefära i en kastrull och låt den koka några minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg ner päronhalvorna i den kokande lagen och låt koka på svag värme 12-15 minuter. Låt päronen kallna i lagen.
Skär päronen i mycket tunna skivor. Täck en tallrik med plastfolie och bred ut päronen. Blanda sirap och ingefära och ringla över päronskivorna. Låt stå i frys minst 1 timme. Mixa de frysta päronen med yoghurt. Servera genast med päron skivor, nötter och torkad frukt.

Det går lika bra att använda konserverade päron (1 burk för 4 personer)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar