måndag, december 14, 2009

Bröd med julens smaker

Till 1 limpa
5 dl naturell yoghurt
1/2 dl flytande honung
5 dl vetemjöl
1 dl sötmandel
2 dl havregryn
1/2 dl russin
1/2 dl torkade katrinplommon
1 dl torkade aprikoser,
1 dl torkade äpplen
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt

Gör så här
Grovhacka sötmandeln och rosta den i en torr stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rostas med på slutet. Grovhacka de torkade frukterna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och honung. Klicka ner smeten i en smord brödform (1 1/2 l). Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 50 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar