onsdag, december 16, 2009


Regionala producenter runt om i landet uppmanas nu att anmäla sitt intresse på Lanthandeln.se. Den färdiga sajten lanseras under våren 2010 och blir en guide och handelsplats för regional mat. Men redan nu kan alltså alla matintresserade tipsa om sina favoriter från det småskaliga matsverige. Vad står på julbordet från just din region?

Initiativtagare till projektet är Martina Peterson, som var med och byggde upp Tasteline under åren 2000 – 2008 som företagets chefredaktör. - Intresset och efterfrågan när det gäller närproducerat och regionala specialiteter har exploderat. Jag saknade en sajt med ett tydligt varumärke som guidar till och säljer dessa produkter, och som utnyttjar Internets fördelar till att bli en naturlig mötesplats mellan producenter och matintresserade konsumenter.

Idén bakom Lanthandeln.se är att först bygga upp en guidande tjänst till de regionala producenterna, för att i fas två öppna upp för handel. Under uppbyggnaden av sajten påbörjas arbetet med att kontakta intressanta leverantörer till den kommande handelsplatsen, och samarbetspartners när det gäller distribution och logistik.

Ansvarig för formgivning och projektledning av den tekniska plattformen till den kommande sajten som nu tar form i kulisserna är Jonas Melcherson. Han är också tidigare Tastelinemedarbetare och arbetade som företagets AD från 2000 till september i år, då han påbörjade arbetet med Lanthandeln.se.

För mer information, kontakta: Martina Peterson – 0704 – 32 39 57 martina@lanthandeln.se

Internetbutiken Lanthandeln Sonarp AB drivs av Martina Peterson och är en del av Science Park Jönköpings utvecklingsprogram Business Incubator. Sonarp är namnet på en gård söder om Jönköping där Martina Peterson är bosatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar