fredag, februari 19, 2010

Grekisk lökpaj

Recept till 4 personer
PAJ DEG
3 dl mjöl
75 g smör
¾ dl kesella
½ chili

Blanda ihop ingredienserna och klä en pajform. Ställ in formen i frysen ca 20 minuter. Förgrädda i 200 grader i 5-7 minuter. Kanterna halkar inte ner så mycket om man ställer in formen direkt från frysen.

FYLLNING
1 gul lök
1 rök lök
2 vitlöksklyftor
125 g spenat, färsk
1 burk sardeller
Kalamata oliver
2 tomater
2-3 dl kesella
1 dl riven ost, stark
olivolja
peppar

GÖR SÅ HÄR
Finkacka lökarna och fräs dem lätt tillsammans med spenaten. Låt blandningen svalna. Finhacka sardellerna och blanda med kesellan, osten och lök- och spenatblandningen. Fyll pajskalet och garnera med tomatskivor och Kalamata oliver. Grädda i 20-30 minuter! Servera med en fräsch grönsallad

Tips!
Vill man ha en smalare paj kan man skippa osten!

2 kommentarer:

  1. Jag älskar grekisk mat. Jag ska prova det här receptet.
    Tack!
    / Ann- Sofi www.matkirurgerna.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Ja jag också!!! Hoppas du tycker om den :)
    Lycka till!!
    /Rebecka@gott.nu
    ps det går lika bra med creme fraich till fyllningen!

    SvaraRadera