Recept till 4 personer
PAJ DEG
3 dl mjöl
75 g smör
¾ dl kesella
½ chili
Blanda ihop ingredienserna och klä en pajform. Ställ in formen i frysen ca 20 minuter. Förgrädda i 200 grader i 5-7 minuter. Kanterna halkar inte ner så mycket om man ställer in formen direkt från frysen.
FYLLNING
1 gul lök
1 rök lök
2 vitlöksklyftor
125 g spenat, färsk
1 burk sardeller
Kalamata oliver
2 tomater
2-3 dl kesella
1 dl riven ost, stark
olivolja
peppar
GÖR SÅ HÄR
Finkacka lökarna och fräs dem lätt tillsammans med spenaten. Låt blandningen svalna. Finhacka sardellerna och blanda med kesellan, osten och lök- och spenatblandningen. Fyll pajskalet och garnera med tomatskivor och Kalamata oliver. Grädda i 20-30 minuter! Servera med en fräsch grönsallad
Tips!
Vill man ha en smalare paj kan man skippa osten!
Jag älskar grekisk mat. Jag ska prova det här receptet.
SvaraRaderaTack!
/ Ann- Sofi www.matkirurgerna.blogspot.com
Ja jag också!!! Hoppas du tycker om den :)
SvaraRaderaLycka till!!
/Rebecka@gott.nu
ps det går lika bra med creme fraich till fyllningen!