lördag, november 22, 2008

En snabb fillimpa som alltid blir perfekt!

Detta är ett bröd som kommer att imponera på dina middagsgäster! Det är löjligt enkelt att baka och nästintill omöjligt att misslyckas med.

Ingredienser:
1 l filmjölk
2 dl sirap
3,75 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1,25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
2,25 cl bikarbonat
2,25 cl brödkryddor (malen anis och fänkål)

Blanda alla torra ingredienser först. Häll sedan i filmjölken och sirapen.
Häll i två brödformar (1,5 l) .
Baka brödet i 170 grader i ca 1,5 timme.

Ett tips är att servera brödet som förrätt med lite
ruccula, chévre, valnötter och honung.
Grädda det någon minut i ugnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar