Per Morberg är en av mina favoritkockar! Jag följer flitigt "Vad blir det för mat" och i söndagens reprisprogram gjorde han äppelknyten. De såg riktigt smaskiga ut, nu kan jag dessutom intyga att de är det:)
4st syrliga äpplen
1 platta smördeg/mördeg ca 30 x 20 cm (smördeg blir lite frasigare men mördeg går lika bra)
2 msk hackade hasselnötter
1/2 dl råsocker
1 msk kanel
2 st digestive kex
50 g mandelmassa
2 msk Grand Manier
1 st ägg till pensling
1 st ägg till pensling
Gör så här:
Skala och dela äpplena i bitar. Blanda med samtliga ingredienser. (jag bytte grand manier till smält smör). Fördela äpplena på smördegen och vik över. Tryck runt kanterna. Pensla med det uppvispade ägget. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Servera med Häagen Dazs vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar