tisdag, januari 27, 2009

Gott.nu tipsar om Per Morbergs Äppelknyten

Per Morberg är en av mina favoritkockar! Jag följer flitigt "Vad blir det för mat" och i söndagens reprisprogram gjorde han äppelknyten. De såg riktigt smaskiga ut, nu kan jag dessutom intyga att de är det:)

4st syrliga äpplen

1 platta smördeg/mördeg ca 30 x 20 cm (smördeg blir lite frasigare men mördeg går lika bra)

2 msk hackade hasselnötter

1/2 dl råsocker

1 msk kanel

2 st digestive kex

50 g mandelmassa

2 msk Grand Manier
1 st ägg till pensling

Gör så här:
Skala och dela äpplena i bitar. Blanda med samtliga ingredienser. (jag bytte grand manier till smält smör). Fördela äpplena på smördegen och vik över. Tryck runt kanterna. Pensla med det uppvispade ägget. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Servera med Häagen Dazs vaniljglass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar