Pecantårta med mörk- och mjökchoklad
200 gram pecan nötter
300 gram smör
250 g mörk kvalitets choklad
250 gram mjölkchoklad
6 ägg
1 msk vaniljsocker
100 gram socker
50 gram ljus muscovadosocker
3 dl grädde
2 msk philadelphia ost
1 tsk florsocker
Gör så här:
Hacka och rosta pecan nötterna. Smält 125gram och blanda med nötterna. Tryck ner i en spring form och ställ i frysen undertiden du gör resten.
Smält chokladen i vatten bad eller i mikrovågsugnen. Vispa 175 gram rumstempererat smör och muscovadosocker ”fluffigt”. Vispa äggen med sockret. Blanda de båda smetarna med den smälta chokladen och vaniljsockret. Vispa 1 ½ dl grädde och vänd ner i smeten. Häll över pecannöts botten. Ställ i frysen ett par timmar. Vispa då resten av grädden (1 ½ dl) med philadelphia osten och 1 tsk florsocker häll över kakan och ställ kallt.
Före servering garnera med frukt eller riven choklad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar