lördag, april 11, 2009

Vanilj- och hallon fyllda cupcakes med pistage och creeme cheese frosting

6 st stor cupcakes
50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1/2 msk bakpulver
2 dl hallon
Marsansås
Hackade pistagenötter

Vispa samman ägg och socker poröst. Vispa sedan ihop det med mjölk och det smälta smöret. Vänd därefter ner bakpulver och mjöl. Fyll formarna knappt till hälften med smet. Klicka sedan ut ca 1-2 msk marsancreme i mitten och täck sedan nästan hela formen med smet. Lägg 3-5 hallon på smeten och strö över de hackade pistagenötter.
Grädda på 225°C i mitten av ugnen i ca 20 min (tiden varierar beroende på storleken )


Creeme cheese frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar