RECEPT TILL 4 PRESONER
4 kycklingklubbor
2 äpplen, saften
cayennepeppar
salt
peppar
sesamfrö
4 potatisar
2 morötter
1 bit kålrot
1 palsternacka
1 röd lök
1 ½ äpple
timjan
salt
olivolja
SÅS:6 3 schalottenlökar, finhackad½ äpple, finhackad
1 1 msk smör
1 1 dl calvados3 2 msk viltfond med kantarell13 2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche salt
peppar
GÖR SÅ HÄR
Pressa äpplena (alternativ mixa, blanda då ut med lite olja eller vatten). Klappa in kycklingklubborna med cayennepeppar, svartpeppar och salt. Häll på äppelsaften och låt marineras i 2 timmar. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och stör över sesamfrö. Grädda i 200 grader ca 45 minuter, tills de är genomstekta med en klar köttsaft.
Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Klyfta äpplet och rödlöken. Blanda allt på en plåt med olja, timjan och salt. Baka i ugn i 200 grader i ca 5o minuter.
Sautera lök och äpple i smör i en kastrull, bränn av med calvados (obs, inte under köksfläkten). Häll i fonden, grädden och crème fraichen. Låt sedan såsen sjuda i 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar, om nödvändigt red av med lite mjöl.
ATT DRICKA TILL
Duette Premium, Pinot Noir (nr 6602) 99kr. Det chilenska vinet har både en kryddig och bärig arom med fatkaraktär. Serveras vid 16-18°C till rätter av ljust kött samt till inte alltför smakrika rätter av lamm.
4 kycklingklubbor
2 äpplen, saften
cayennepeppar
salt
peppar
sesamfrö
4 potatisar
2 morötter
1 bit kålrot
1 palsternacka
1 röd lök
1 ½ äpple
timjan
salt
olivolja
SÅS:6 3 schalottenlökar, finhackad½ äpple, finhackad
1 1 msk smör
1 1 dl calvados3 2 msk viltfond med kantarell13 2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche salt
peppar
GÖR SÅ HÄR
Pressa äpplena (alternativ mixa, blanda då ut med lite olja eller vatten). Klappa in kycklingklubborna med cayennepeppar, svartpeppar och salt. Häll på äppelsaften och låt marineras i 2 timmar. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och stör över sesamfrö. Grädda i 200 grader ca 45 minuter, tills de är genomstekta med en klar köttsaft.
Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Klyfta äpplet och rödlöken. Blanda allt på en plåt med olja, timjan och salt. Baka i ugn i 200 grader i ca 5o minuter.
Sautera lök och äpple i smör i en kastrull, bränn av med calvados (obs, inte under köksfläkten). Häll i fonden, grädden och crème fraichen. Låt sedan såsen sjuda i 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar, om nödvändigt red av med lite mjöl.
ATT DRICKA TILL
Duette Premium, Pinot Noir (nr 6602) 99kr. Det chilenska vinet har både en kryddig och bärig arom med fatkaraktär. Serveras vid 16-18°C till rätter av ljust kött samt till inte alltför smakrika rätter av lamm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar