1 st röd grapefrukt
1 st apelsin
1 st blodapelsin
1 st citron
5 dl vatten
4 ½ dl rårörsocker
1 liten bit ingefära (ca 1-2 cm)
GÖR SÅ HÄR
Tvätta citrusfrukterna noga. Skär bort ytterskalet med en citrusskalare, efter behag, från citrusfrukterna. Skär bort bladfästet och skala frukterna. Skär köttet i bitar, se till att inte få med kärnorna! Skär bort skalet och finhacka ingefäran. Mixa fruktköttet och ingefäran. Lägg över i en gryta och häll i vattnet och ytterskalet. Låt koka upp under lock och koka sedan på svag värme, ca 25 minuter. Rör om då och då. Rör ner sockret, lite i taget. Låt koka på svag värme i 30-45 minuter. Rör om då och då. Gör marmelad prov för att se om den är färdig. Häll upp i varma burkar.
Marmeladprov:
Droppa lite marmelad på en tallrik och kyl den snabbt. Dra sedan en sked genom marmeladen. Marmeladen är klar om den ”stannar”. Flyter strecken ihop måste den koka lite längre.
1 st apelsin
1 st blodapelsin
1 st citron
5 dl vatten
4 ½ dl rårörsocker
1 liten bit ingefära (ca 1-2 cm)
GÖR SÅ HÄR
Tvätta citrusfrukterna noga. Skär bort ytterskalet med en citrusskalare, efter behag, från citrusfrukterna. Skär bort bladfästet och skala frukterna. Skär köttet i bitar, se till att inte få med kärnorna! Skär bort skalet och finhacka ingefäran. Mixa fruktköttet och ingefäran. Lägg över i en gryta och häll i vattnet och ytterskalet. Låt koka upp under lock och koka sedan på svag värme, ca 25 minuter. Rör om då och då. Rör ner sockret, lite i taget. Låt koka på svag värme i 30-45 minuter. Rör om då och då. Gör marmelad prov för att se om den är färdig. Häll upp i varma burkar.
Marmeladprov:
Droppa lite marmelad på en tallrik och kyl den snabbt. Dra sedan en sked genom marmeladen. Marmeladen är klar om den ”stannar”. Flyter strecken ihop måste den koka lite längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar