tisdag, november 10, 2009

Gryta på fläskfilé och heta korvar

4 personer
500 g fläskfilé
1 chorizo, skivad
1 kabanoss, skivad
1 tsk mejram
salt
peppar
5 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena
1 msk tomatpuré
2 dl rött vin
½ lime
2 msk oxfond
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ burk svarta kalamataoliver
½ burk syltlök
1 röd paprika, strimlad

Tillbehör
kokt ris

Gör så här
Bryn fläskfilén i olivolja. Tillsätt korvarna och krydda med salt, peppar och mejram. Rör ner syltlök och oliver. Blanda maizena med matlagningsgrädden och rör ner i grytan. Tillsätt rött vin, pressad limesaft, tomatpuré, fond, vitlök och paprikan. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.

Servera till nykokt ris och en god sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar