4 portioner
400 g torsk
200 g lax
200 g räkor
1 purjolök, strimlad
1 fänkål, strimlad
1 paprika, tärnad
2 morötter, tärnad
chili, hackad
1 ½ burk Taco salsa (medium)
7 dl fiskbuljong
2 ½ dl crème fraiche
2 ½ dl matlagningsgrädde
salt
peppar
blad persilja
Gör så här:
Fräs purjolök, morötter, paprika och chili i olja.
Lägg i tacosalsa, crème fraiche o buljong, låt allt koka i 5 min. Lägg i fisken i bitar och koka ca 10 minuter. Då soppan är klar blanda ner räkorna smaka av och krydda ev. med salt och peppar. Strö över grovt hackad bladpersilja.
Servera soppan med brödkrutonger eller med rostat bröd i stora bitar och rejäla klickar av aioli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar