tisdag, november 24, 2009

Het fisksoppa med touch av Mexico

4 portioner
400 g torsk

200 g lax
200 g räkor
1 purjolök, strimlad

1 fänkål, strimlad
1 paprika, tärnad
2 morötter, tärnad

chili, hackad
1 ½ burk Taco salsa (medium)
7 dl fiskbuljong

2 ½ dl crème fraiche
2 ½ dl matlagningsgrädde

salt
peppar
blad persilja

Gör så här:
Fräs purjolök, morötter, paprika och chili i olja.
Lägg i tacosalsa, crème fraiche o buljong, låt allt koka i 5 min. Lägg i fisken i bitar och koka ca 10 minuter. Då soppan är klar blanda ner räkorna smaka av och krydda ev. med salt och peppar. Strö över
grovt hackad bladpersilja.


Servera soppan med brödkrutonger eller med rostat bröd i stora bitar och rejäla klickar av aioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar