torsdag, november 26, 2009

Kräftfylld bergtunga med dillsås och pressad potatis

Här kommer ett riktigt gott recept på kräftfylld bergtunga!

TILL 4 PERSONER
4 bergtungafiléer
1 dl vitt vin
½ purjolök, strimlad
150 g sockerärter
Smör

FYLLNING
75 g kräftstjärtar, hackade
100 g philadelphiaos
1 msk dill, hackad
citron
salt
peppar

SÅS
1 dl vatten
1 msk fiskfond
2 dl matlagningsgrädde
½ msk maizena
2 msk hackad dill

TILLBEHÖR
pressad potatis
kräftstjärtar
dill

GÖR SÅ HÄR
Blanda ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick på varje filé och rulla ihop. Lägg i en smord form och häll på vin. Täck med smörat bakplåtspapper och baka i 175 grader, 20 -30 minuter tills köttet är vitt. Koka upp vatten, fond och matlagningsgrädde. Red såsen med maizena. Koka 3 minuter och smaka av med salt och peppar. Blanda ner dillen före servering. Fräs purjolök med sockerärter. Garnera med kräftstjärtar och dillkvistar. Servera till pressad potatis
SMAKLIG MÅLTID!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar