onsdag, januari 06, 2010

Vietnamesiska Vårrullar

vårrullsdeg
400 g blandfärs
2 dl glasnudlar
2 msk fisk sås (nam pla)
1 gul lök, finhackad
½ purjolök, finhackad
1 paprika, finhackad
1 morot, finhackad
1 dl böngroddar, finhackade
70 g champinjoner, finhackad
salt
peppar
äggulor till hopklistring
olja till fritering

Gör så här
Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten i 1 timme före beredning. Klipp dem sedan i 5 cm långa längder. Blanda blandfärs, fisksås, nudlar och alla finhackade ingredienser. Krydda. Lägg en avlång klick färsblandning i mitten av varje platta. Rulla ihop så rullen sluter tätt. Pensla skarven med ägg och klistra ihop. Har man ingen fritös går det lika bra med en wokpanna. Man kan då med fördel fräsa blandfärsen innan. Fritera bara några åt gången, ca 5 minuter, vänd rullarna efter halva tiden.

Servera vårrullarna med sweet chilisås, fisksås eller avokadoröra

1 kommentar: