torsdag, januari 28, 2010

Varm choklad spetsad med mörk rom



I år kan väl ingen i vårt avlånga land klaga på det vackra och rejäla vinterväder som vi har! Det finns inte heller något bättre och mysigare än att avnjuta en kopp varm choklad då! Om den dessutom är spetsad med mörk rom blir den lite extra värmande!

1 kopp
1 msk kakao
2 msk farinsocker
3 dl mjölk
4 cl mörk rom
½ dl grädde

Gör så här
Blanda kakao och farin socker. Häll ner lite i taget av den varma mjölken och därpå romen. Toppa chokladen med vispad grädde och finhackad choklad!

Rom förslag
J Bally Millésime 2000 (nr 20003) 451kr




Bally har högst status bland Martiniques romdestillerier, vackert beläget vid sluttningen av den slocknade (?) vulkanen Mont Pelée ovanför staden St Pierre.

Det är en ganska torr Martiniquerom. Ljus bärnstensfärgad med gröna toner. Nyanserad doft med fatkaraktär med inslag av banan, kokos, choklad, nougat och ton av arrak. Smak av mörk choklad och örter. Serveras rumstempererad som avec.

1 kommentar: