Antal: 16 små eller 2 stora bröd.
25 gr jäst
3 dl vatten
1 msk rapsolja
1 ägg
1 tsk salt
1 msk flyt honung
1/2 pkt fryst dill (á 35 gr)
8-9 dl vetemjöl special(480-540 gr)
Ugn 225-250 gr
Smula jästen och lös upp med det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, ägg, salt, honung, dill och det mesta av mjölet. Jäs övertäckt 40 min,
Dela degen i 2 delar. Lägg ena delen i kylen så jäser det inte för mycket. Kavla ut degen ca 1 cm tjock och skär med mjölad kniv eller sporre ut kräftor, gärna efter mall. (Klipp ur en kräfta från kartongen och skär efter den) Eller dela hela degen i 2 delar och forma 2 stora kräftor. Jäs på plåt ca 15 min.
Grädda små bröd 250 gr och de stora i 225 gr.
Grädda små mitt i ugnen ca 10 min för små eller 20 min för större.
Gott.nu önskar lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar