Denna chokladtårta är på allvar himmelsk god och jätte saftig!
Med både mörk och ljus choklad!
250 g mörk choklad
¾ dl marsalavin/¾ dl vatten
175 g smör, rumstempererat
3 dl ljust muscovado socker
4 ägg
1 ¾ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
100 g malda mandlar
3 dl vispgrädde
50 g philadelphiaost (kan uteslutas)
1 dl hallon
250 g mascarpone ost
1 msk vatten, kokande
150 g ljus choklad
Hallon till garnering
Gör så här
Smöra och bröa en springform. Smält den mörka chokladen och blanda ner marsalavinet/vatten. Vispa smör och socker. Visa ner äggen, ett i taget. Rör ner chokladen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mandel och vänd försiktigt samman smeten. Grädda i 160 grader i ca 1 timme eller tills kakan höjt sig och just börjar kännas fast. Mitten ska fortfarande vara lite kladdig.
Vispa grädden lätt och blanda med philadelphiaost och bred den mellan lagren på kakan. Hallon på ett av lagren. Smält ljus choklad. Vispa mascarponen med det kokande vattnet och blanda med den smälta chokladen. Bred över kakan. Garnera med hallon!!! Voilá!
250 g mörk choklad
¾ dl marsalavin/¾ dl vatten
175 g smör, rumstempererat
3 dl ljust muscovado socker
4 ägg
1 ¾ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
100 g malda mandlar
3 dl vispgrädde
50 g philadelphiaost (kan uteslutas)
1 dl hallon
250 g mascarpone ost
1 msk vatten, kokande
150 g ljus choklad
Hallon till garnering
Gör så här
Smöra och bröa en springform. Smält den mörka chokladen och blanda ner marsalavinet/vatten. Vispa smör och socker. Visa ner äggen, ett i taget. Rör ner chokladen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mandel och vänd försiktigt samman smeten. Grädda i 160 grader i ca 1 timme eller tills kakan höjt sig och just börjar kännas fast. Mitten ska fortfarande vara lite kladdig.
Vispa grädden lätt och blanda med philadelphiaost och bred den mellan lagren på kakan. Hallon på ett av lagren. Smält ljus choklad. Vispa mascarponen med det kokande vattnet och blanda med den smälta chokladen. Bred över kakan. Garnera med hallon!!! Voilá!
Tips!
Grädda kakan i tre springformar för att
Grädda kakan i tre springformar för att
slippa dela den. Den blir dessutom högre
och finare då! Det kan vara svårt att dela
kakan då den ska vara lite kladdig i mitten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar