5-6 portioner
1 kg fransyska, grytbitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk currypasta
1 msk smulade curryblad
1 msk paprikapulver
1 krm spiskummin
2 krm koriander
1 krm kanel
1/2 msk gult senapsfrö
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
1 lime, skal och saft
3 dl vatten
4 msk kalvfond
färsk koriander
Tillbehör
kokt ris
mat yoghurt
äppelchutney för recept se etikett chutney
Gör så här
Bryn grytbitarna och löken lätt i olja. Tillsätt mer olja och kryddorna, låt steka ca 2 minuter. Häll på kalvfond, vatten och limesaft samt limeskal. Låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 30 minuter. Då grytan är klar strö över hackad färsk koriander.
Gott att dricka till
Vitt vin: Nottage Hill Riesling (16426), Australien, torr och fruktsmak.
Rött vin: Morgon (5106), Frankrike, ung och bärig
Öl: Budweiser (1669), USA, liten beska och lätt fruktig smak med viss sötma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar