onsdag, december 09, 2009

Saffransgröt toppad med hallon, russin och nötter

Här kommer ett smarrigt och färgglatt recept på en julegröt med saffran toppad med hallon, russin och nötter! Enjoy

Till 6 PORTIONER
2 1/2 dl grötris
5-6 dl vatten
1/2 tsk salt
8 dl gammaldags mjölk
2 dl grädde
1 bit kanelstång
1 pkt saffran
2 msk råsocker

GARNERING
hallon
russin
hasselnötter
valnötter


Gör så här
Koka ris, vatten och salt, rör om och låt småputtra ca 10 minuter. Tillsätt mjölk, grädde och kanelstång, låt koka upp. Låt gröten svälla på svag värme ca 40 minuter. Tillsätt saffran och råsocker och rör om. Stäng av värmen på plattan och låt gröten stå kvar och svälla ytterligare en stund tills den blir krämig och god. Toppa med lite hallon, russin, hasselnötter och valnötter vid servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar