onsdag, augusti 12, 2009

Kräftsallad med Västerbottensost -Gott


200 g kräftstjärtar
100 g hyvlad Västerbottensost
2 msk citronolivolja
1 msk citronvodka
finrivet skal från 1/2 citron
1 dl Lätt Crème Fraiche
2 kokta ägg
2 kokta mandelpotatisar
1 kruka romansallad
2 msk grovhackad dill
2 msk skuren gräslökvitpepparsalt

Lägg kräftorna i cintronolivoljan, vodkan och citronskalet. Rör försiktigt runt och låt marinera i ca 30 minuter. Klyfta potatis och ägg. Strimla salladen grovt och behåll några vackra blad till garnering. Blanda alla råvaror varsamt och smaka av med peppar och salt. Lägg upp i en vacker glasskål och garnera med romansallad, hyvlad Västerbottensost och gräslök.


Bild och Recept från Västerbottenost (Norrmejerier)

1 kommentar: