Vissa saker kan man bara inte vara utan i ett kök, och jag kan garantera att den här Olivoljan är ett måste!
Marques de Grinon är sedan länge ett välkänt riojavin, men de gör också otroligt god Olivolja.
Den görs på oliverna Arbequina, Picual och Manzanilla och kommer från två gårdar i Señoro de Valdepusa, runt Toledo strax söder om Madrid. Oliverna skördas riktigt tidigt både för hand och med hjälp av ”skakare”. Högsta kvalitet garanteras genom att man tagit hjälp av den italienske "flying olive oil maker" Marco Mugelli.
Oliverna pressas inom två timmar efter skörd och buteljeras på flaska först när leveransen går till Sverige. Allt för att hålla högsta möjliga kvalitet.
Oljan är naturligtvis årgångsbetecknad, och den ni ser på bilden är en 2006 och används frekvent här hemma i köket.
Den kostar några hundralappar och går att hitta i vissa delikatessbutiker eller extremt välsorterade livsmedelsbutiker
Oljan är naturligtvis årgångsbetecknad, och den ni ser på bilden är en 2006 och används frekvent här hemma i köket.
Den kostar några hundralappar och går att hitta i vissa delikatessbutiker eller extremt välsorterade livsmedelsbutiker
Wow vad spännande!En god olivolja måste man ju ha hemma! Den ska jag inhandla nästa gång jag besöker delikatessbutiken! Super tips! Keep ut the good work!
SvaraRaderaKram