tisdag, december 30, 2008

Smarrig gurksoppa

Varje gång jag serverat denna soppa så har middagsgästerna varit något ”skeptiska”. De har tvekat lite på gurkans krafter men samtliga har blivit överförtjusta. Den är riktigt enkel och smidig att göra och passar både som förrätt och som vanlig måltid.

2 gurkor
2 schalottenlökar
4dl vatten
1 1/2 hönsbuljong
4 dl grädde/ matlagningsgrädde

Gör så här:
Gröp ur kärnorna och hacka gurkorna samt löken. Fräs sedan gurkbitarna i olja tills de blivit mjuka. Häll då i löken och fräs ytterligare. Häll över buljongen och låt koka 15-20 minuter. Mixa sedan soppan och häll därefter i grädden¨. Låt sedan soppan koka i ytterligare någon minut.

För att ”spexa till” soppan kan man hälla i en skvätt eller två champange/mousserande vin!


Soppan är lika god varm som kall!!!


Smaklig måltid och lycka till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar