torsdag, december 11, 2008

Vegetarisk lasagne - en lyxigare variant

Idag har jag lagat en vegetarisk lasagne, denna variant är min absoluta favorit!

4 portioner

Ca 12 gröna lasagne plattor
1 aubergine
250g svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt, peppar
3 dl rucolasallad
3 tomter
250 g mozzarella

Sås:
1 schalottenlök
2 msk smör/margarin
2 tsk socker
½ msk maizena majsstärkelse
½ grönsaksbuljong tärning
1 ½ dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja
Salt, peppar

Gör så här:

1. Förkoka lasagneplattorna i rikligt med lättsaltat vatten ca 6 minuter (tiden beror på hur tjocka plattorna är). Låt plattorna rinna av var för sig på en handduk.

2. Skölj och skiva aubergine och svamp. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök, svamp och aubergine i olivolja. Aubergine skivorna ska bli lite mjuka. Salta och peppra. Ta pannan från värmen och vänd ner rucolasalladen .

3. Skiva tomater och mozzarella, ställ åt sidan.

4. Finhacka schalottenlök. Fräs den i matfett. Strö över socker och majsstärkelse. Tillsätt buljongtärning, vatten, balsamvinäger och soja. Låt såsen småputtra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Varva lasagneplattor med svampfräs och tomat och mozzarella. Ringla lite sås mellan varje lager och avsluta med osten.

6. Gratinera i 10 minuter, 250 grader.

TIPS! Gör två lika höga separata ”torn” så att man vid servering kan dela dem mitt av till portionsbitar.


Jag har tyvärr inte min kamera tillhands så jag kan inte fota, vilket är synd för då kan ni inte se hur smasikig den ser ut. Ni får helt enkelt laga den (och om ni vill fota den åt mig så jag kan lägga ut en bild) och jag lovar att ni inte kommer bli besvikna;)

1 kommentar:

  1. Denna kan jag verkligen rekommendera. Har smakat fran kocken (Rebecka) sjalv och var verkligen en hit!

    SvaraRadera