äpple
kardemumma
socker
kardemumma
socker
Pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Toscaglasyr:
100g mandelspån
100g smör
1 dl strösocker
2 msk mjöl
2 msk mjölk
Gör så här
Smält smör i en kastrull häll ner de torra ingredienserna. Tryck ut pajdegen i en form.
Skiva äpplen blanda rikligt med kardemumma och lite socker. Lägg äpplena över pajskalet.
Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter. Låt små bubbla några minuter tills lagom tjock konsistens. Bred ut toscaglasyren och grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar