onsdag, oktober 14, 2009

Bolognese med potatismos och parmesan

4 portioner

Bolognese
400 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
1 stjälk selleri
1 burk finkrossade tomater
1 dl rödvin
1 ½ msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 tsk oregano
salt
svartpeppar

Gör så här
Hacka och fräs lök, selleri och morot. Lägg i färsen och stek under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka på svag värme ca 20 minuter.

Potatismos
800 g potatis
½ dl matlagningsgrädde
1 ägg
2 msk smör
1 dl parmesan, fin riven
salt

Gör så här
Mosa den kokta potatisen i en kastrull. Tillsätt grädden underomrörning. Blanda ner ägg, smör och parmesan. Smaka av med salt

Fördela bolognesen i en ugnssäker form bred ut moset över och gratinera i ugn i 250 grader i ca 10 minuter. Gratinera och servera gärna i portionsforma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar