Fiskgratäng är en festlig och praktisk rätt, som går bra att förbereda i god tid för att sedan gratinera vid servering.
Gott blir det också, även om man minskar på mängden kalorier som i detta recept. Varken gräddsås eller ost i mängder är nödvändigt att använda. Ta rejält med fisk och grönsaker i stället!
4 portioner
600 g vit fisk
10 soltorkade tomater
1 röd paprika
½ dl gröna kalamata oliver, halverade
1 kruka basilika, finhackad
1 dl parmesanost, riven
4 dl vatten
4 msk hummerfond
Gör så här
Dela fisken i 2 cm bitar. Och lägg i en ugnssäker form. Blanda paprika, tomater, oliver, basilika och parmesanost och bred ut på fisken. Rör ihop vatten och fond och häll över gratängen. Gratinera i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Gratinera med dill finhackad salladslök och lite ärtskott. Servera med sallad och bröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar