lördag, oktober 17, 2009

Pancettalindad sej med ugnsbakadekörsbärstomater och jordärtskockspuré

4 portioner

800 g sej filéer
175 g pancetta
färsk timjan
1 tsk flingsalt

500 g körsbärstomater
3 schalottenlökar
½ dl Kalamata oliver
1 msk balsamvinäger
1 msk timjan
flingsalt
1 tsk rårörsocker
olivolja

400 g jordärtskockor
100 g potatis
4 msk vispgrädde
2 krm tryffelolja
Salt

Gör så här
Halvera tomaterna och oliverna. Hacka löken. Blanda alla ingredienserna utom oliverna och gratinera i ugn 175 grader i ca 40 minuter. Då de är klara blanda mer oliverna.

Koka potatis och jordärtskockor. Mixa potatis, jordärtskockor och grädde till en slät och fin puré. Smaksätt med salt och tryffelolja.

Salt och linda in filéerna i timjan och pancetta. Baka i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar