Det här är en otroligt god och smakrik rätt som dessutom är enkel att göra. Det går lika bra att använda någon annan råvara från skogens skafferi exempelvis älg, lamm eller blandfärs
4 personer
Viltfräsbiff
600 g rådjursfärs
80g bakad leverpastej
½ dl vispad grädde
½ gul lök, fin hackad
1 ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Selleripuré
500 g potatis, mjölig
500 g rotselleri
2 dl mjölk
1 dl bladpersilja, finhackad
2 msk smör
salt
peppar
Lingonsås
2 dl crème fraiche
1 dl rårörda lingon
1äpple, rivet
Gör så här
Blanda leverpastejen med grädden. Tillsätt resten av ingredienserna till biffarna. Forma till fyra stora biffar. Stek gyllenbruna i smör på medelvärme.
Koka potatisen och sellerin i lättsaltat vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till ett smidigt mos.
Blanda ingredienserna till lingonsåsen. Ställ svalt tills servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar