fredag, oktober 09, 2009

Rådjursbiffar med selleripuré och lingonsås

Det här är en otroligt god och smakrik rätt som dessutom är enkel att göra. Det går lika bra att använda någon annan råvara från skogens skafferi exempelvis älg, lamm eller blandfärs

4 personer

Viltfräsbiff

600 g rådjursfärs
80g bakad leverpastej
½ dl vispad grädde
½ gul lök, fin hackad
1 ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Selleripuré
500 g potatis, mjölig
500 g rotselleri
2 dl mjölk
1 dl bladpersilja, finhackad
2 msk smör
salt
peppar


Lingonsås
2 dl crème fraiche
1 dl rårörda lingon
1äpple, rivet

Gör så här
Blanda leverpastejen med grädden. Tillsätt resten av ingredienserna till biffarna. Forma till fyra stora biffar. Stek gyllenbruna i smör på medelvärme.

Koka potatisen och sellerin i lättsaltat vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till ett smidigt mos.

Blanda ingredienserna till lingonsåsen. Ställ svalt tills servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar