Kanelbullens dag idag!!! Och det måste firas med nybakade kanelbullar
Här kommer vårt bäst bullrecept.
150 g smält smör
½ l mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma
Ca 12-15 dl vetemjöl special
Gör så här
Smält smör och blanda med mjölken, 37 grader. Smula ner jästen och tillsätt resten av ingredienserna, tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 60 minuter.
Smörkräm:
smör
socker
florsocker
kanel
socker
skivat äpple
Kavla ut degen och stryk på rikligt med smörkräm. Blanda kanel och socker och strö över. Fördela skivat äpple på knappt ½ degen. Rulla ihop till en tajt rulle. Lägg skarven neråt och skiva rullen i 3 cm breda skivor. Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 60 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och ev. nötter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter i 250 grader. Låt svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar