tisdag, oktober 06, 2009

Skaldjurspaella

4 portioner
6 vitlöksklyftor
2 gula lökar
4 msk olivolja
10 oskalade räkor
10 bläckfiskar
5 dl långkornigt ris
4 tomater
4 msk skaldjursfond
1 l vatten
2 kuvert saffran
20 blåmusslor
blad persilja

Gör så här
Finhacka vitlök och lök. Hetta upp en del av oljan och fräs hastigt upp vitlök, lök och de oskalade räkorna. Lägg på ett separat fat. Häll i resterande mängd olja och fräs bläckfisk. Tillsätt riset och rör om. Tärna tomaterna och vänd ner dessa tillsammans med fond, vatten och saffran. Låt allt koka upp och sjuda i ca 20 minuter. Skrubba musslorna, släng dem som har öppnat sig. Vänd ner musslor och räkor i paellan. Låt bli varmt tills musslorna öppnat sig. Släng dem som förbli stängda. Blanda ner blad persilja. SMAKLIG MÅLTID!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar