tisdag, oktober 27, 2009

Lyxlax med potatispuré och hummersås

4 portioner
4 portioner potatispuré med äggula
600 g färsk lax

Hummersås
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
70 g bladspenat
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
4 msk hummerfond
150 g färskrökt lax, fintärnad
1 äggula
salt
peppar

Gör så här
Fräs löken och vitlöken. Blanda ner spenaten och låt stekas några minuter. Tillsätt crème fraiche, matlagningsgrädde och fond. Låt puttra några minuter. Tag kastrullen från värmen och rör ner gravad lax och äggula. Krydda laxen och lägg i en ugnssäker form. Häll över såsen och spritsa potatispurén på ena sidan av formen. Gratinera i 225 grader ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar