lördag, september 05, 2009

Blandsallad med fetaost och granatäpple

4 personer
3 tomater
olivolja
balsamicosirap
2 röda lökar
salt
peppar
baguette
smör (tillstekning)
1 kruka romansallad
1 bit hyvlad parmesanost eller (½-1 pkt fetaost)
½-1 granat äpple

Gör så här
Dela tomaterna och rödlöken . Lägg dem på en plåt. Häll på lite olivolja och balsamicosirap. Salta och peppra. Rosta i ugnen i 110 grader i ca 1 timme. Ta ut och låt svalna

Skär baguetten i stora tärningar, stek i smör och salt tills de blir gyllenbruna.
Riv salladen grov och lägg upp på ett fat, lägg på tomaterna och löken samt parmesanosten. Strö kärnorna från äpplet över salladen. Salta och peppra

Tomaterna och löken går att göra flera dagar i förväg. Då går salladen på ett kick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar