lördag, september 19, 2009

Chokladig kokosmaräng med exotiska frukter

Maräng
2 ägg vitor
1 dl socker
någon droppe ättiksprit
½ dl kokosflingor
2 tsk socker

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt ½ dl socker, ättiksprit och vispa ca 1 minut. Tillsätt resten av sockret (½ dl) och vispa tills smeten är glansig. Vänd försiktigt ner kokosflingorna. Klicka ut 4 stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, 125 grader. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar på eftervärme i minst 2 timmar eller över natten.

Chokladsås
200 g choklad (70%)
ca 1 dl vatten

Smält chokladen i vattenbad. Häll i vattnet och rör till lagom konsistens

Tillbehör
2 passionsfrukter
1 liten bit honungsmelon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar