tisdag, september 01, 2009

Lax och spenatlasagne

4 portioner
400g laxfile
1 gul lök
500g fryst spenat
3 msk smör
4 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
salt
vitpeppar
2 dl västerbottenost
lasagne plattor

Gör så här
Koka upp mjölk och matlagningsgrädde i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull, ta av från värmen, blanda ner mjölet och vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under ständig vispning. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Tillsätt osten och smaksätt med salt och vitpeppar.

Baka laxen 10 minuter i 200 grader. Så är det lättare att fördela i lasagnen.
Stek spenat och lök. Krydda.

Varva sås, lasagneplattor och lax, spenat och lök. Börja och avsluta med sås.

Tips! för att underlätta kan man blanda ner spenaten i ostsåsen! Lasagnen får dessutom en grön och fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar