4 personer
500g nötfärs
¾ dl ströbröd
1 ½ dl mjölk
1 ägg
1 ½ tsk salt
2 msk riven lök
2 krm nymald svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Fyllning
125 g riven mozzarella
1 dl oliver hackad
½ dl soltorkade tomater, hackad
½ dl basilika, hackad
½ dl persilja, hackad
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ingredienserna till köttfärsen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Fördela fyllningen och rulla ihop. När köttfärslimpan ska in i ugnen sänk temperaturen till 175 grader och stek i ca 30 minuter till en innertemperatur på 68 grader
Servera köttfärslimpan med potatis och tomatsås
Tomatsås
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 brk krossad tomat
1 lagerblad
1 hönsbuljong
2 krm nymald svartpeppar
Koka samtliga ingredienser till tomatsåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar