måndag, september 14, 2009

Fisksoppa

4 portioner
1 gös eller annan fisk på 1 ¼ kg
1 ½ fiskbuljongtärningar + 7 ½ dl vatten
1 dl olivolja

1 gul lök
1 paprika
2 stora tomater
4 medelstora potatisar
saften av ½ citron
salt
vitpeppar
persilja


Gör så här
Skär grovt lök, paprika och tomater. Koka vatten, buljongtärning, olivolja, lök, paprika och tomater. Smaksätt med salt och vitpeppar. Låt soppan sakta sjuda i 45 minuter. Skala och skär potatisen i cm tjocka bitar. När soppan kokat i 30 minuter lägger du i potatisen. När 45 minuter har gått lägger du i citronsaften och fisken. Den ska sakta sjuda, ca 8 minuter för 4 cm tjocka bitar. Strö över hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar