tisdag, september 08, 2009

Linssoppa

4 portioner
7 dl vatten + 2 msk lantbuljong (utan jäst finns på hälsokost)
2,5 dl röda linser
2 morrötter
2 röda lökar
1 burk krossade tomater
1 msk ekologisk tomatpuré
1 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk curry
1/2 dl hackad bladpersilja
1 tsk havssalt



Gör så här
Koka linserna i buljongen, ca 15 minuter. Finhacka morrötterna och lökarna. Blanda ner i soppan. krossade tomater och tomatpurén. Fräs kryddorna i oljan och rör ner i soppan. Låt sjuda ytterligare 10 minuter. Mixa soppan lite lätt. Hacka persiljan och rör ner i soppan. Smaka av och krydda med salt och peppar.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar