lördag, september 19, 2009

Flamberad rostas serverad till potatisgratäng med kantareller

4 personer

Potatisgratäng
1 kg potatis
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl grädde
1 gul lök
1tsk salt
3 msk kantarell fond
200 g kantareller
25 g smör

Skala och skiva potatisen. Finhacka löken. Fräs svampen lätt. Värm mjölken och grädden och häll i potatisen, löken, fonden och saltet. Låt allt koka tills potatisen mjuknat. Smöra och bröa en form. Häll i potatisblandningen och klicka över det resterande smöret. Grädda i 225 grader tills gratängen bubblar och ytan är gyllenbrun

Byt ut grädden mot mjölk för att få gratängen smalare.

4 skivor rostas a 150 g
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
½ dl calvados

Salta och peppra köttet. Stek det i smör ca 3 minuter per sida. Häll på calvados och låt det bli riktigt varmt. Tänd på spriten. Var försiktig och låt inte stekpannan stå under fläkten.

Sås
4 dl matlagningsgrädde
½ dl calvados
2 msk viltfond

Häll i samtliga ingredienser i samma panna som användes till stekning av köttet. Låt koka några minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar