Potatisgratäng
1 kg potatis
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl grädde
1 gul lök
1tsk salt
3 msk kantarell fond
200 g kantareller
25 g smör
Skala och skiva potatisen. Finhacka löken. Fräs svampen lätt. Värm mjölken och grädden och häll i potatisen, löken, fonden och saltet. Låt allt koka tills potatisen mjuknat. Smöra och bröa en form. Häll i potatisblandningen och klicka över det resterande smöret. Grädda i 225 grader tills gratängen bubblar och ytan är gyllenbrun
Byt ut grädden mot mjölk för att få gratängen smalare.
4 skivor rostas a 150 g
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
½ dl calvados
Salta och peppra köttet. Stek det i smör ca 3 minuter per sida. Häll på calvados och låt det bli riktigt varmt. Tänd på spriten. Var försiktig och låt inte stekpannan stå under fläkten.
Sås
4 dl matlagningsgrädde
½ dl calvados
2 msk viltfond
Häll i samtliga ingredienser i samma panna som användes till stekning av köttet. Låt koka några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar