onsdag, september 09, 2009

Skeppargryta

Visst känns det i hela Sverige att hösten närmar sig med stormsteg. Mysigt! För äntligen har grytornas tid anlänt! Till hösten passar det perfekt med en värmande gryta serverad med en sallad eller hembakat bröd som man kan suga upp den goda såsen med. Personligen älskar jag grytor för de är så smidiga och det blir alltid gott. Man kan ta vad som helst som kylskåpet/skafferiet har att erbjuda. Så smidigt, man behöver endast skära ingredienserna och så får grytan små puttra av sig själv.



4 portioner
600 g torskfiléer
2 tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl finhackad dill
2 dl vispgrädde


Gör så här
Skär filéerna i 3cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Lägg samtliga i en kastrull och låt koka på svag värme under lock 5-15 minuter (Den längre tiden för otinad fisk).



TREVLIG KVÄLL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar