onsdag, september 02, 2009

Lammburgare med vitkål- och chèvrestuvning

4 portioner
500 g lammfärs
1 gullök, finhackad
1 ägg
1 tsk paprikapulver
400 g vitkål
120 g chèvreost
2 dl grädde
½ kruka dragon
salt
peppar
600 g färsk potatis

Gör så här
Knåda färsen ordenligt med lök, ägg, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt vila.

Skrubba och koka potatisen.

Strimla vitkålen och koka den i lättsaltat vatten. Koka upp grädden och tillsätt osten. Vispa tills osten har smält. Tillsätt dragonbladen och krydda med salt och peppar. Tillsätt vitkålen och låt allt bli varmt.

Forma 4 burgare och stek dem i olja ca 4 minuter per sida.

Servera med stuvningen och potatisen

SMAKLIG SPIS!!

1 kommentar:

  1. Trots att jag inte är något lamm-fan så måste jag nog erkänna att det där lätt rätt spännande :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera