torsdag, september 03, 2009

Linsbiffar serveras med bulgursallad och en klick matyoghurt

4 portioner
2 dl bulgur
2 pkt kokta röda linser (ca 760 g)
1 dl kokta kikärter
2 gula lökar
2 msk curry
½ msk olivolja
1 ägg
1 ½ dl mjöl
1 ½ tsk salt
½ gurka
1 påse mixsallad
1 burk mat yoghurt (250 g)

Gör så här
Koka bulgur.
Finhacka löken, fräs med curry i ½ msk olja, ca 3 minuter. Mixa linser, kikärter och ägg till en grov massa. Sikta ner mjölet. Krydda med salt och den stekta löken. Forma till biffar. Stek i rikligt med olja ca 4 minuter per sida. De ska ha knaprig yta så att det håller ihop.

Blanda bulgur, gurka och sallad. Krydda med salt och peppar.

Servera biffarna och bulgursalladen med en klick matyoghurt.

Trevlig Torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar